Christina Forssell – Leadership coach, henkinen valmentaja

Mikä auttaa urheilijaa onnistumaan “totuuden hetkellä” – juuri silloin, kun pitää? Mikä saa esimiehen tai asiantuntijan loistamaan vahvuuksillaan ja jaksamaan vaativissakin tilanteissa? Miten muita voi tukea motivoitumaan? Miten voi tuottaa mahdollisimman paljon hyötyä ja samalla nauttia itse?

Näiden kysymysten pohdinta johti minut perustamaan Inner Key-yrityksen. Työstäni tekee erityisen mielenkiintoisen se, että vastaukset ovat aina ainutlaatuisia - kuten jokainen ihminen ja yhteisö. Uskon siihen, että jokaisessa meissä on suuri määrä potentiaalia, mikä on syystä tai toisesta jäänyt “lukkojen taakse”. Pulmana voi olla lukon ja siihen sopivan avaimen olemassaolon tiedostaminen tai uusien ajattelu- ja toimintatapojen omaksuminen.

Henkilökohtainen muutos vaatii aina tarpeeksi vetävän syyn ja itselle sopivat tavat ja työkalut. Tämä vaatii usein matkan sisäänpäin, oikeat kysymykset ja aidot vastaukset. Muutoksen ei aina tarvitse tarkoittaa “verta, hikeä ja kyyneleitä”, kun se on ankkuroitu omaan identiteettiin, arvomaailmaan, vahvistaviin uskomuksiin ja vahvuuksiin.

Intohimoihini kuuluu urheilun lisäksi kokonaisvaltainen itsen kehittäminen, oman potentiaalin kasvattaminen ja inspiroivien unelmien toteuttaminen. Jalkapallo antoi minulle mestaruuksien, maaotteluiden ja upeiden ulkomaankokemusten lisäksi vahvoja tapoja ja uskomuksia, joiden mukaan pyrin elämään ja toimimaan työssäni. Tasapainoilu huippu-urheilun ja kansainvälisen Brand Managerin työn kanssa opettivat lisäksi nöyryyttä omia voimavaroja kohtaan. Pyrin hyödyntämään omia kokemuksiani sekä hyviksi havaitsemiani itsen ja valmentavan johtamisen keinoja - itseäni viisaampien ihmisten ajatusten lisäksi.

Coachina ja valmentajana vahvuuksiani ovat syväluotaavat kuuntelu- ja kysymystaidot, läsnäolo, tavoitteellisuus, tilanneherkkyys, kunnioittava haastaminen ja aito sitoutuminen. Toimin sekä yksin että yhdessä osaavien ja innostavien yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka valikoituvat kumppaniverkostostani teeman ja asiakasyhteensopivuuden mukaan.

CV pähkinänkuoressa:

  • ICF:n akkreditoima PCC Coach, NLP Master Practitioner, lic. Firework Career Coach, sert. MBB Coach ja dipl. Stresscoach
  • Ekonomi (Hanken (Svenska Handelshögskolan), Helsingfors) ja Franklin Pierce College (USA)
  • Psykologian opinnot (Stockholms universitet, Sverige)
  • Ylioppilas (Helsingin Saksalainen koulu, 6 laudatur)
  • Toiminut aiemmin mm. Brand Managerina metsäteollisuudessa,  markkinointipäällikkönä urheiluliitossa ja leadership coachina valmennusyrityksissä
  • Maajoukkuejalkapalloilija (70 A-maaottelua, 10 Suomen mestaruutta, 2 USA:n yliopistomestaruutta) Suomessa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa; monivuotinen kapteenikokemus
  • Julkaisut: Huipulle – Henkinen valmentautuminen urheilussa (Forssell, Tietosanoma 2012, 2. painos 2014), Esimies ja coaching – Oivaltava coaching johtamisen työkaluna (Carlsson & Forssell, Tietosanoma 2008, 2. painos 2012, 3. painos 2017), Tarinapeliä – Sponsorointiyhteistyön käsikirja (Alaja & Forssell 2004), kolumnit ja artikkelit
  • Toiminut YLE Urheilun jalkapalloasiantuntijana
  • Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti ja saksa


Introduction in English:

Christina Forssell

Leadership Coach, Mental Trainer (PCC-sertified by the ICF), M.Sc. (Econ.) Svenska handelshögskolan, Helsinki

Christina has worked with leaders, managers and key personnel in companies across borders for over ten years. Her passion focuses on assisting individuals and teams to thrive and to continuously develop their potential, while at the same time respecting the laws of human energy and wellbeing.

In her approach, Christina seeks to combine different sources of knowledge, such as findings in neuroscience, positive, cognitive and organizational psychology, as well as sports psychology. Before becoming a leadership coach, Christina worked as a Brand Manager in the international forest industry.

As a former football player, Christina also holds a passion for sports and works as a Mental Trainer for competitive athletes and sports coaches. Christina is the author of several books, two of them on coaching and self-leadership.

Her language skills include Finnish (native), Swedish (native/fluent), English (fluent), German (fluent), and French (basics). Christina is born in Sweden, and has also lived in Germany, the USA, and in Finland.

Takaisin etusivulle